Den unge instagramsucces Frederikke Wærens har allerede fået stor succes som bagebogsskribent med bogen ”Baking Moments”, der udkom i foråret 2020. Nu er hun klar med opfølgeren ”Sweet Baking Moments”, der har undertitlen ”Snegle, snurrer og andet bagværk”. 

Bogens titel vidner om en trang til at anglificere. Desværre synes jeg ikke at titel eller undertitel er særlig præcis i forhold til at definere bogens indhold. Der er tale om en bagebog, der fokuserer på søde gærdejsfristelser samt en smule bagepulverbrød. Opskrifterne byder på klassikere med søde gærdeje, wienerbrødsdeje og andre fine grunddeje fra det søde køkken. Frederikke Wærens byder på en bred vifte af velkendte klassikere og nye, lækre varianter. Hun har hentet inspiration fra den danske bageskat og fra flere andre lande. Du vil finde skønne opskrifter til både hverdag og højtider. 

I bogens første del får læseren 10 gode bageråd, der absolut er værd at læse grundigt igennem. Derpå følger opskrifterne på tre forskellige grunddeje, der kan anvendes til boller, snegle, snurrer og meget mere. Bogens hoveddel består af seks kapitler, hvor du finder opskrifter på flg.: Snegle og snurrer, Boller, Donuts og Berlinere, Fastelavnsboller, Bagepulverbrød samt kapitlet ”Alle mine andre favoritter”. Bagerst i bogen er der et fint og anvendeligt register. 

Frederikke Wærens frister med en varieret buket af gærdejskager lige fra de portionsvise til de regulærere kager. Du finder med andre ord alt fra klassiske kanelsnegle med et marcipan-tvist, moderne cookie-snegle og citronsnurrer med birkes til klassisk brunsvigerkager, gammeldags smørkage til amerikansk monkey bread. Højtiderne er der også tænkt på! Her finder du fx opskrifter på luciaboller, flere forskellige slags fastelavnsboller og juleboller. I det lidt mere finurlige hjørne er der opskrifter på to slags pop tarts, donuts, churros, norske skoleboller og dessertpizza. Dog savner jeg en form for gærdejskringle i bogen. 

Opskrifterne er alle ledsaget af et flot og indbydende foto taget af Rikke Nissen Westesen. Hver opskrift præsenteres med en lille indbydende tekst, hvor forfatteren beskriver smagen og giver et tip eller to. Ingredienslisten er overskueligt præsenteret i en opdelt liste, der viser de delelementer, som opskriften måtte bestå af. Derved er det nemmere at bevare overblikket. Arbejdsanvisningen er ligeledes fortalt i punkter, der tydeliggør hvordan processen er for hver af kagens dele. Frederikke Wærens forklarer opskriften pædagogisk og med øje for diverse faldgruber. Hist og pist savner jeg dog at enkelte detaljer specificeres lidt mere. Et eksempel er luciaboller. Her får læseren blot at vide, at der skal tilføjes ½ gram safran til grunddejen. Men safran er imidlertid ikke let at opløse i en dej, så det er ikke uvæsentligt hvordan man griber det an at tilføre safranen til dejen. 

”Sweet Baking Moments” er en fin og vellykket bagebog, der frister med masser af søde lækkerier. Frederikke Wærens har forfattet en flot og anvendelig brugsbog med et væld af boller, gærdejskager og andre søde fristelser, der vil vække glæde hos alle der værdsætter godt hjemmebag. Her får du et herligt miks af moderne og klassiske opskrifter med sød gærdej foruden en buket af Frederikke Wærens´ andet skønne bagværk. Den søde tand vil med garanti blive velfornøjet! 

Sweet Baking Moments

Snegle, snurrer og andet bagværk

Forfatter: Frederikke Wærens

Forlag: Grønningen 1

185 sider. Indbundet.

Udgivelsesdato: 3. 11. 2020

Anmelder: Nønne Lønne Votborg