Kan man flygte fra problemerne?

Roman om tre unge mænd under pres. Victor har problemer med at sove. Det er der flere grunde til, blandt andet har han svært ved at leve op til sin syge fars forventning om at gøre sig gældende i dennes forretning. Victors personlige løsning på problemerne er, at snige sig ind i huse, hvor ejerne er på ferie – og sove.

Salahdin er sygeplejerske. Hans forældre fortæller familie og venner, at han er læge, og hans far laver en aftale med en anden familie om, at Salahdin skal omskære deres baby. Alle glæder sig til de medfølgende festligheder, og Salahdins far får stor ære af forpligtelsen. Salahdin nægter at stå for omskæringen, men presses af både faren og den overstrømmende glæde fra babyens familie.

Malthe er arbejdsløs akademiker. En tidligere medstuderende, Augusta, og han prøver for sjov at skrive hinandens ansøgning til en stilling i Berlin, og Augusta bliver inviteret til samtale på Malthes ansøgning. Malthes far finder et job på sin arbejdsplads til Malthe, men Malthe klarer ikke jobbet godt.

Det samlede resultat er tre unge mænd i knibe. Løsningen viser sig at være at stjæle en bus og sætte kurs mod Berlin. Undervejs går bussen i stykker, og de flygtende overnatter hos en sekt der lever under Amish-lignende forhold: Ingen mobil, intet fjernsyn. At sekten dyrker og sælger hash er en sidegevinst. Slutningen bringer en slags løsninger på vanskelighederne, ikke de forventede men måske de realistiske?

Underholdende roman med gode problemstillinger, autentiske personer og en diskret ironiseren over tilværelsens små faldgruber og forventningsfulde fædre.

Sønner af mænd

Johan Forsby & Tarek Omar
262 sider
Politikens Forlag
Udgivet: 2015

Birte Strandby