Endnu en enestående krimi fra Zander, der smukt får anbragt de enkelte karakterer som brikker i det store spil og viser os, hvordan verden kan hænge sammen, når den er værst.

Yasmine og Fadi bor i Stockholm, indtil Fadi begår en ungdomsfadæse, og Yasmine stikker af til New York. Yasmine cutter forbindelsen til barndommen, og Fadi bliver dræbt. Eller det gør han ikke alligevel. Yasmine modtager et billede der tydeligt viser ham i live, og med sit fancy job som trendspotter lykkes det hende at få en billet til Stockholm, officielt for at spore et ungdomsoprør og uofficielt for at finde sin bror.

Fadi er jeg-fortæller og beretter troværdigt om at være ung, udstødt og finde trøst i Koranen og kampen mod Islams fjender. Yasmine står for den anden synsvinkel, og den sidste leveres af Klara, der også var med i Zanders roman Svømmeren. Hun arbejder som assistent for en professor der skal fremlægge en rapport for EU’s justitsministre om muligheden for at privatisere politiarbejde. Her begynder det at blive virkelig speget, og for den læser der måtte være glad for konspirationsteorier er der rigtig meget guf at hente.

Klara har en mærkelig oplevelse, hvor hun går ud som et lys efter et par glas rødvin, og hendes computer bliver stjålet. Yasmine bliver truet i flere omgange, og Fadi er udsat for så voldsomt et forræderi, at han kun kan tænke på hævn.

Spændingen stiger næsten til det ulidelige, og krimiens sidste sider viser, hvordan man skaber hære af desperate, unge mennesker og opbygger en virkelighed der matcher ens interesser

Det er en fantastisk krimi.

Broderen

Joakim Zander

Oversat af Andrea Fehlauer

424 sider

Gyldendal

Udgivet: 11.07.2016

Birte Strandby