Overbevisende og let roman om hverdagens mange dilemmaer fortalt af en forfatter, der tydeligvis selv har været der – i krise:

Trine Vedel er succesforfatter i skrivekrise, livskrise, alkoholkrise. Hun mener, at hun kan se slutningen på sit ægteskab og forventer at se mandens elskerinde dukke op på dørtrinet, samtidigt med at hun selv tager for sig af retterne, når hun er ude til forfatterarrangementer.

Med til familieskabet hører også den dårlige samvittighed overfor teenagepigen, der ligger i evig kamp med sin far, og sønnen, der lider, når far og datter skændes, men samvittigheden dæmpes og lysten stimuleres med rødvin og whisky. Ydermere viser det sig, at Trine skylder 300.000 i skat, og det viser sig også, at nogen har hugget hendes identitet på facebook og oprettet en profil. Den nye profil har 700 venner, og har med forbløffende åbenhjertighed beskrevet alt om indlæggelsen på psykiatrisk hospital. Til gengæld sørger hendes dobbeltgænger på facebook for at lave aftaler om givtige jobs, foredrag, kronikker mv.

Oven i skattegæld, en ikke bearbejdet sorg over en afdød bror og et skrantende ægteskab bliver Trines veninde dømt maniodepressiv af en inkompetent læge, og et familiemedlem fra USA flytter ind i kælderen. Trine flyder rundt i bølgerne uden alt for megen egen-aktivitet, men tager til slut en beslutning.

Det er god underholdning om personligheder med dybde og udviklingspotentiale. Der er både komedie og tragedie, uden at romanen bevæger sig væk fra hverdagen, og efter endt læsning virker det på enhver måde sandsynligt, at en forfatter har behov for kriser – egne eller andres – for at udvikle sig.
Trisse Gejl

336 sider

People’s Press

Udgivet: 10.05.2011