Når hovedpersonen, juristen Jan Rose, flere gange i løbet af de 490 sider bliver næsten slået ihjel, tager man det som læser helt roligt. Vores helt skal nok overleve. Ellers ville forfatteren have vanskeligt ved at skrive flere romaner med Rose. Satans datter er nemlig bog 1 i Jan Rose-serien, hedder det på forsiden …

Det er som om det står i Grønspættebogen for krimiforfattere, at deres helte skal være noget forhutlede og have alverdens problemer at slås med, men egenligt er de gode nok på bunden. Og klarer sig til slut ganske godt.

Sådan også Jan Rose. Han var en ung lovende jurist. Han  siger nej til at varetage en tvivlsom klients interesser ved et anerkendt advokatfirma, og da begynder nedturen for Rose. Han skraber bunden med hensyn til klienter og må sige farvel til al den vante  luksus. Orker ikke forholdet til den kvinde, han i virkeligheden elsker.

Thrilleren handler om handel med afrikanske kvinder og foregår mest på Vesterbro i København. Menneskesmugleren under navnet “Hollænderen” bliver skudt, da han forlader byretten efter at være blevet dømt. Jan Rose er også ved retten på dette tidspunkt , og han inddrages nu  i en række hæsblæsende begivenheder. Han kommer i kontakt med Satans Datter, en iskold, snarrådig, hårdtslående og smuk afrikansk kvinde. Hun er i København for at befri sin søster, der er i kløerne på menneskehandlerne og internationalt efterlyst.

Kvinden, Billie, stoler på at Jan vil bistå hende i jagten. Den bliver farlig, kompliceret, bloddryppende  og implicerer flere, end der skal nævnes her.

Walther Rebernik har skruet en spændende historie med mange overraskelser sammen. Navnlig er det overraskende, hvem skurken i menneskehandlen er, efter at “Hollænderen” blev ryddet af vejen. 

Walter Rebernik har 20 års erfaring som advokat og har udgivet flere kriminalromaner. Han har hentet inspiration fra de miljøer, han som jurist færdes i, men handlingen i romanerne  er fiktion, således også Satans Datter

I følge forlagets pressemeddelelse siger forfatteren:

“Alt der sker i Satans Datter, kunne ske. Derfor håber jeg, at læserne bliver påvirket af ægtheden. Som nu det der foregår efter midnat fra Hovedbanegården og ned til Enghaveplads på Vesterbro i København. Det er virkeligt, og det er slemt. Der foregår menneskehandel lige under vores næser. Det ville jeg ønske, man talte mere om og skred mere ind overfor.”

Her har han helt ret, men løsningen i virkelighedens verden er ikke så nem, som i bogen. Desværre.

Satans Datter

Action thriller

Forfatter Walther Rebernik

490 sider

Udkom 23. maj 2023

Gyldendal

Anmelder Bjarne Gregersen