Som Rejsestøv I og II har denne et praktisk baglommeformat. Den hverken fylder eller vejer mere end et par postkort.

Her er tre noveller, Forlovelsen, Røde læber og Leo, men de to sidste har samme hovedperson og foregår i forlængelse af hinanden.

Forlovelsen handler om Thea der er rejst ud til sin kæreste, Jake, der arbejder i Malaysia. Det var virkeligt vigtigt for Thea at komme ud til Jake, selvom hendes mor var meget bekymret. Thea absorberer den lokale kultur, menneskene, maden, stikkende insekter. Sammen med Jake deltager Thea i en forlovelsesfest, en fest der er meget forskellig fra danske udgaver af slagsen, men en intens oplevelse.

Røde læber og Leo handler om Kenneth der er kommet til skade på jobbet og nu har været sygemeldt i to måneder. Lediggangen er katastrofal for Kenneth, og hans energiniveau er lavt, han initiativ i bund, men det bliver trods alt til noget samvær med sønnen.

I Leo går Kenneth videre til næste trin i Operation Nedtur: druk. Men sådan behøver det ikke at slutte, og familien har ikke opgivet ham endnu. Leo er katten der har taget pladsen i sofaen.

Alle noveller gengiver konkrete billeder af dagligdagen og af hovedpersonens tanker og handlinger. Man kan tolke dem på mange måder, men de store overraskelser eller gåder rummer de ikke.

Som de andre i serien er Rejsestøv III smukt layoutet, en lille appetitlig bog, som kan medbringes, selvom man egentligt ikke har plads til mere i bagagen.

Rejsestøv

Noveller III

Eva Mai Haugsted

31 sider

Forlaget Bleu

Udgivet: 12.01.2022

Birte Strandby