Den troskyldige troldmand foregår i kongeriget Lur. For hundreder af år siden er et folk af troldmænd med magiske kræfter kommet til Lur. Troldmændene var på flugt fra en troldmandskrig, og de rejste derfor en ubrydelig magisk mur, der fuldstændig isolerede Lur fra omverden. Derefter overtog troldmændene magten i Lur fra de oprindelige indbyggere og forbød under dødsstraf de oprindelige olkenfolk at beskæftige sig med magi. Lur er derefter blevet styret som et enevældigt kejserdømme.

Alligevel har både magisk kraft og en gammel forudsigelse om Den Troskyldige Troldmands opdukken overlevet i en lille og yderst hemmelig kreds af olkenfolk, der har givet deres kætterske viden videre gennem mange generationer.

Alt tyder på at den unge fisker, Asher, er den udvalgte frelser, der skal give olkenerne deres gamle rettigheder og værdighed tilbage. Uvidende om sin status drager den unge Asher til hovedstaden for at gøre sin lykke. Her bliver han med en del held og hjælp ansat som hjælper i de kejserlige stalde.

Som i eventyrerne springer han i kraft af sin trokyldige ærlighed (og ‘yngste fiskersøn-hidsighed’) i et stort spring opad i graderne. Han bliver den jævnaldrende kronprins’ fortrolige, men kampen for at opnå denne position er fyldt med fælder og uventede indsigter.

Der er lagt op til en større strid, når forholdene skal redes ud. Ikke alene er der den store kamp mellem de forskellige grupperinger i Lur i vente, men der er også det spændende spørgsmål om, hvad der er sket i den øvrige verden under den magiske isolering – og hvordan uvikler den temmelig egoistiske Asher sig mon med opgaven?
Lur er et nyt og spændende land at leve med i.

Den Troskyldige Troldmand
Tronraner-krønniken I
Forfatter: Karen Miller

Oversæt.: Bjarne Skovlund
256 sider
Forlag: Tellerup.dk
Jan Vandall/bogvægten.dk