Nuttede billeder af storøjede børn, idylliske omgivelser og lilla blæksprutter udgør langt størstedelen af denne børnebog for de små. Teksten fylder kun beskedent, så man kan nyde de store farverige billeder, der både viser trusler på havets bund og den totale idyl ved det lille hjem med den store have.

Skønt dagen begynder surt med at forældrene smører Oscar og Olivia ind i klistret sololie, udvikler det sig til et undervandseventyr, omtrent som vi har mødt det før i Bennys badekar.

Fra det lille runde plastic badebassin rejser børnene med ubåd (gul) til havets bund, hvor de møder en blæksprutte der gerne bytter en skat af guld for et par røde dansesko.  Den næste de møder er en hval, der sluger dem med ubåd og det hele. Det er ikke alle forundt at vide, hvordan man kommer ud af et gabet på en hval, men Oscar stiger ud af ubåden og retter sin proppistol mod hvalens drøbel, så kræet hoster ungerne op igen, og de lander i badebassinet. Forældrene tror naturligvis ikke på dem, da de vil fortælle historien, og skatten er åbenbart forsvundet på vejen. Men de kan jo tage af sted igen næste dag.

Der er taget fint afsæt i ting, som de fleste børn kender: Ubehaget ved klistret sololie, plastic badebassin, uforstående forældre, sult og grillmad; og med dette velkendte afsæt udvikles eventyret som en  rejsen-ud-og-hjem-fortælling med trusler og prøver for personerne, for til slut at ende i den hjemlige tryghed.

Historien er tilgængelig som app via iTunes, og den kan bruges både på iPad og iPhone.

Thomas Mygind Christensen

60 sider

Turbine:

Udgivet: 19.08.2014