Onkel Erling, Geo og lamaerne har slået sig ned på Sydfyn, hvor solen altid skinner. Alt er lykke og idyl når lige undtages, at to af lamaerne altid skændes. Det er også lidt problematisk, at Emma er blevet usynlig. Det betyder, at hun ikke kan være med til ‘gæt og grimasser’ eller stå i kø for at købe slik.

Men bortset herfra er alt idyl, og Geo nyder livet, indtil han møder en betagende hun-grævling helt klædt i lyserødt og flæser. Noget mere bedårende har Geo aldrig mødt, og fra det øjeblik han ser hende, har han ikke fokus på andet.

Mens Geo nyder alle forelskelsens sædvanlige nuancer, og også et par usædvanlige, finder onkel Erling og tvillingerne ud af, at der er noget galt med månen, og at det bliver nødvendigt at rejse derop og rette et par ting. Rejsen i sig selv er ikke et problem, for onkel Erling ved, hvordan man fikser et rumskib, og hvordan man får det til at flyve op til månen. Men mens de tre beskæftiger sig med måneproblemer, så dukker Sylvester T. Sirlignegl op, og han vil have hævn. Desuden hader han lamaer og vil lave smykker af deres næser. Hans assistent er den onde, meget feminine grævling som hænger ud med Geo.

Når kysen dækkede for hendes onde øjne, lignede hun en cementblander pakket ind som gave.

Denne er den tredje skøre historie med onkel Erling og Geo, og den befinder sig på sit eget vanvittige og morsomt overraskende niveau. Oversætteren må have været på arbejde, og det er der kommet en del underholdning ud af, både plat og meget mindre plat. Målgruppen ligger nok på ca. syv-ni år, men voksne kan også nyde både de forklarende illustrationer og referencerne: Spionen der pelsede mig.

Geo og onkel Erling møder mange udfordringer udover de onde skurke, men heldigvis er det her sådan en bog, hvor de gode vinder og spiser boller.

Og til beroligelse for børn, der er bange for ulve under sengen: Det passer ikke – der er ingen ulve under din seng! Dem ville sengetroldene straks have ædt.

Onkel Erling og Geo og det virkelig ikke ret romantiske måneeventyr

A. L. Kennedy

Illustreret af Gemma Correll

Oversat af Stine Spedsbjerg

272 sider

Forlaget Sort Kat

Udgivet: 2022

Birte Strandby