Børnebog om to små drenge, Ole Lukøje og en varulv

Luiz og Romeo er brødre, Romeo er et halvt år ældre end Luiz, men nu er Luiz gammel nok til at komme på lejrtur sammen med Romeo og de andre spejdere. Efter en del overvejelse beslutter Luiz, at han ikke skal have sin bamse med, men han er lidt bekymret for mørket. Til gengæld glæder han sig til at være på lejrtur med Sofie der også er spejder.

Spejderhytten er mørk og lidt klam, men Luiz og en del af de andre får lov til at sove i tipien foran hytten. Luiz har lidt svært ved at falde i søvn og han synes, at han kan høre en ulv. Han kommer til at tænke på, at deres mor der er fra Brasilien har fortalt dem om den brasilianske udgave af varulven, Lobisomem. Pludseligt dukker Ole Lukøje op, ganske vist ser han både langt ældre og mere slidt ud, end den udgave Luiz kender fra H. C. Andersens eventyr. Ole Lukøje har problemer med varulven, men det viser sig, at Luiz kan hjælpe ikke blot Ole Lukøje, men også sin bror, Sofie og de andre spejdere.

Illustrationerne er helsides, mørke og nogle af dem en smule uhyggelige, så de understreger fint Luiz’ forventninger til overnatning og mareridt.

Luiz og Romeo er lidt vel engleagtige i forhold til dansk standard, men det er fint, at tilhøreren eller læseren vil kunne spejle sig i Luiz’ generthed og hans frygt der først forsvinder, da han mobiliserer al sit mod på at forsvare Sofie.

At Ole Lukøje dukker op i en ny, gådefuld udagve, kan måske også være med til at motivere den unge læser til selvstændig læsning.

Mørke væsner 2

Ole Lukøjes sorte paraply

Laura Helena P. da Silva

Illustrationer: Lau Frank

80 sider

Krabat

Udgivet: 2021

Birte Strandby