Skuespilleren Catherine Steadman debuterer med den psykologiske thriller ”Noget i vandet”. Det er en hårrejsende fortælling om grådighed, kærlighed, kriminalitet og moralsk forfald, der truer med at trække gulvtæppet væk under de implicerede. Historien har det hele: Et ungt, smukt og succesfuldt par i hovedrollen. De er forelsket og planlægger deres bryllup. Mark har et job i finanssektoren som økonomisk rådgiver mens Erin laver dokumentarfilm. Hun er pt. i gang med et projekt, hvor hun interviewer tre indsatte forud for at de løslades.

Allerede inden brylluppet begynder idyllen at krakelere da Mark mister sit job. Deres store bryllup må begrænses for at holde udgifterne nede. Men bagefter skal de på en lang og lækker bryllupsrejse til Bora Bora. Erin har lovet Mark, at hun på rejsen vil dykke sammen med ham, trods de dårlige erfaringer hun har fra et tidligere dyk.

Erin og Mark er det ”perfekte par”. Deres bryllupsrejse til paradisøen Bora Bora starter også ud som ren idyl. De bor på det fashionable Four Seasons-hotel. Men under en sejltur til en ubeboet ø, hvor de dykker, gør de et foruroligende fund på vejen tilbage. Snart har de åbnet for Pandoras æske. 

Før de har set sig om er deres liv forvandlet til en besættelse på at få mest muligt ud af fundet. Men samtidig lurer angsten for at blive opdaget. For er der mon ikke nogen efter dem?

Det, de finder viser sig snart at være et tveægget sværd. Hvis de er heldige og spiller deres kort rigtigt, kan det gøre deres liv bekymringsfrit for altid. Men hvis de bliver opdaget, vil fundet ende med katastrofale følger.

Handlingen fortælles af Erin. ”Noget i vandet” er en god og velfortalt spændingsroman med et overraskende plot, om end forfatteren også gør brug af mange velkendte virkemidler og fortællemæssige greb. Historien bliver langsomt bygget op, hvor man introduceres for personerne og deres baggrund. Derpå følger det egentlige spændingsmoment. Catherine Steadman formår at holde læseren fanget hele vejen. Der er nogle skønhedsfejl hist og pist. Hun forfalder til at portrættere parret og deres livsstil meget glamourøs, men samtidig er pengeproblemer angiveligt et af motiverne til at de falder for fristelsen til at åbne for Pandoras æske.

”Noget i vandet” er perfekt underholdning og adspredelse. Det er en spændingsroman med et godt drive og en god dynamik samt en vellykket personkarakteristik. Bogen stiller nogle gode spørgsmål om betydningen af penge, tillid, troskab og hvor langt man vil gå for andre. Desværre skæmmes den også af flere overdrevne og usandsynlige elementer.

Catherine Steadman har en skuespillerbaggrund, og dét kommer tydeligt til udtryk i bogen, der fungerer som en velspillet thriller. Så længe man læser og giver sig hen til bogens univers, så glemmer man helt sine forbehold! Ved nærmere eftertanke er det dog nærliggende at fundere lidt over, om tingene reelt hænger sammen? Jeg tvivler, men er immervæk stadig topunderholdt.

Noget i vandet

Forfatter: Catherine Steadman

Oversættelse: Rasmus Hastrup

Forlag: Memoris

350 sider. Hæftet 

Udgivelsesdato: 30. 9. 2019

Anmelder: Nønne Lønne Votborg