’Natterejse til underverden’ er en fængslende uhyggelig og usædvanlig spøgelseshistorie, der nok mest rammer gruppen fra 12 til 16 år.
Jack Perdu, som går i niende klasse, bliver kørt ned af en bil og bliver derefter af sin arkæologi-professor far sendt til New York for at blive undersøgt af en mystisk specialist. Da han står på Grand Central Station for at tage hjem, møder han en meget speciel pige, Euri. Hun foreslår Jack, at hun skal vise ham mørke, skjulte steder otte etager under stationen. Det tilbud kan Jack naturligvis modstå, og han følger Euri på en under- og overjordisk ekspedition, der bliver meget mere spændende og farlig, end han i sin vildeste fantasi kunne forestille sig.

Jeg afslører ikke for meget ved at fortælle, at Euri viser at være et ægte spøgelse, og at Jack bliver præsenteret en parallelverden, hvor de døde er endog meget levende spøgelser, der i nattetimerne lever side om side med de levende mennesker – dog uden at de sidste kan se spøgelserne.

Jack viser sig at være en af de få, som kan se og kommunikere med spøgelserne. Det er normalt forbudt for spøgelserne at kommunikere med de levende, og for menneskene er der virkelig store risici forbundet med at besøge underverden. Et enkelt fejltrin og man er uhjælpelig fanget i limbo.

Det er et både morsomt, interessant og overraskende plot med masser af referencer til de græske mytologiske fortællinger som f.eks historien om Orfeus og Eurydike, og der er mange fornøjelige og barokke situationer i mødet mellem mennesker og spøgelser. En absolut anbefalelsesværdig spøgelseshistorie.

Natterejse til underverdenen

Forfatter: Katherine Marsh

221 sider

Forlag: Carlsen

Jan Vandall