Denne kogebog er en rigitg lækkerbisken. Den virker lækker, gennemtænkt og gennemprøvet. Når man studerer bogen, kan man mærke, at Marie Melchior har gjort sig stor umage, og intet er blevet overladt til tilfældighederne.

Formålet med bogen er at hjælpe os alle til at være forberedt til tænderne, når man skal holde fester, selskaber, middage, fejre jul eller andet storslået med et veldækket bord som centrum for festlighederne. Der er både massevis af opskrifter og gode råd til, hvordan man undgår stress på dagen og eksempelvis hvor meget af hver ret, man skal beregne per person.

Bogen er inddelt i kapitler, som omhandler generelle råd om forskellige festlige begivenheder såsom brunch, høstfest og grillfest. Man bliver taget i hånden og danset igennem enhver udfordring. Opskrifterne er en blanding af klassikere med og uden twists, gamle familieopskrifter og selvopfundne opskrifter. Der ser ud til at være en opskrift til enhver gane, enhver størrelse pengepung og ethvert tidspunkt. Fotografierne i bogen gør den appetitlig og får bogen til at virke vedkommende. Så du kan rolig erhverve dig denne kogebog, hvis du hører til dem, som nu og da har lyst til at invitere til festligheder med hjemmelavet mad. Denne bog vil med sikkerhed guide dig igennem de fleste situationer med en fast og venlig hånd. Personligt ved jeg, at jeg med fornøjelse vil bruge denne bog mange år fremover.

Forfatter: Marie Melchior

196 sider

Forlag: Gyldendal

Udg.: 26.03.2011

Anmeldt af Eva-Andrea Vogelgesang Erichsen