Hvis man har set filmen Vikaren med Paprika Steen, så ved man hvor farligt det kan være at være skoleelev. MindCraft minder endnu gang om de mange potentielle farer, og også her svinger vi os op på et niveau mellem gys og thriller. Men faren lurer denne gang fra en helt anden kant: Skoletandlæger.

En lærer myrdes, han er blevet tortureret, og det ser ud til, at han har fundet noget mistænkeligt om skoletandlægerne, der har en besynderlig indflydelse på nogle af skolens elever. Senere forsvinder eleven Storm.

Fire skolekammerater – ikke venner – indleder en eftersøgning blandt andet for at få stof til skolebladet, der styres af Fifi. Journalisten Eske der er kørt ud på et sidespor rent arbejdsmæssigt får færten af en grum historie og indleder et samarbejde med Fifi og My. My er gruppens computernørd der ved, at alle voksne bruger samme password: 1234.

De unge detektiver finder frem til organisationen MindCraft der driver skoler for utilpassede unge. Umiddelbart lyder konceptet fint nok – med slagord som Free your mind skal de unge sikres plads til at udvikle sig. Det gør de bedst, hvis dagen er i faste rammer og disciplinen i højsædet. Men der er flere ting der halter i deres tilgang til skoleelever, og de sidste sider bliver dramatiske for både amatørdetektiver og MindCraft-skoler.

Der er en del humor, måske endda rigeligt, når københavnere tager på genopdragelsesrejser til Jylland, en lærer snyder med sit eksamensbevis, og de øvrige lærere har en skyggeside med gambling.

Nogle karakterer er for karikerede, slutningen er forudsigelig, men spændingen holder.

Lars Henriksen

234 sider

Turbine

Udgivet: 05.02.2016