Mika på sporet – bd. 3

61 sider
Mika vågner en nat og hører mærkelige lyde. Han går ud til havens hegn og oplever nattens dyr blandt andet en sulten ugle. Men det er ikke den slags lyde. Det der den fjerne lyd af trommer.
Næste dag, efter at han har udført de hjemlige pligter, drager han afsted i den retning, hvor lydene kom fra, og han møder en ravn, der fører ham hen til en indianerstamme, der i første omgang virker noget truende. De har midlertidigt slået lejr, men der er ikke mad nok i området, og de må snart drage videre. Ravnen hjælper ham hjem igen til far og mor, der ikke tror på det med indianerne, indtil de ser hans amulet.
Til dem der vil vide mere, er der i slutningen af bogen faktasider om ravne, spætter og ugler.

Mikas dinosaur – bd. 4
80 sider
To mænd står midt i natten og taler på skovstien ved det ensomme sted, hvor Mika bor med sine forældre. Mika forstår ikke sproget, men næste gang de er der, går mor og far ud og inviterer dem inden for. Det er arkæologer, der leder efter spor fra fortiden, men det bliver Mika der finder skelettet af tyrannosaurus rex. Skelettet bliver sendt til Frankrig, og Mika og hans far bliver inviteret til Paris for at overvære åbningen af det museum, hvor dinosaurskelettet udstilles. Det bliver en sensationel oplevelse både for far og søn.
I denne bog er der en slags tidsbestemmelse af Mika-bøgerne, idet Mika og hans far på deres tur til Paris ser Eiffel-tårnet.
Faktasiderne her omhandler dinosaurer, deres udbredelse og to teorier om deres forsvinden.

Det er spændende bøger om Mika, der ligner andre børn, når han lidt irriteret udfører de pligter, han har i hjemmet, eller når han undlader at fortælle alt fra sine udflugter til forældrene. Til gengæld har han god gang i sanserne og sin fornuft med sig, når han drager ud på eventyr.
Bøgerne omfatter også interessante beskrivelser af dyrene i urskoven, og det er meget muligt, at de vil kunne bibringe ungerne øget interesse og måske omsorg for de naturlige omgivelser.

Mika i urskoven – serie
Forfatter: Martin Keller
Målgruppe 5-8 år
Forlag: Gyldendal

Birte Strandby