Melvin Jørgensen er en lille dreng med en endnu mindre lillesøster Molly der er rigtig god til at finde på smarte planer – og så har de en næsten tam krage ved navn Zeppelin, som kan give et næb med når det brænder på.
Melvin vil meget gerne være hemmelig superhelt, så Melvin og Molly laver et superheltekostyme. Derefter går Melvin i gang med heltegerningerne, men det viser sig hurtigt at det slet ikke er så let at være superhelt. Efter nogle sjove men ikke særligt vellykkede aktioner får Melvin dog mere held med sit forehavende. Med hjælp fra Molly redder han en pige der er ved at flyve væk med en ordentlig håndfuld balloner, og så er Megadrengen byens hemmelige superhelt.

Kurt, Kim og Kajsa er noget større børn. Den store stærke Kurt er en ondskabsfuld mobber med de to andre som heppere til hans utyskestreger, og trioen har for vane at stjæle slikposerne fra de små.

Med Mollys planlægning og Melvins modige optræden får de to små søskende sat Kurt på plads. Så dukker en mystisk tyv op i nabolaget og masser af legetøj bliver stjålet og forsvinder sporløst – ligesom tyven som politiet slet ikke kan fange. Det bliver selvfølgelig en sag for Megadrengen og hans to hjælpere, der efter en af Mollys indviklede planer og en heltmodig indsats omsider får ram på den maskerede superskurk.

Megadrengen er en frisk og fornøjelig børnebog for både piger og drenge i 5-9 årsalderen. Den er velegnet både til oplæsning og selvlæsning med mange sort/hvide illustrationer, der fint underbygger historien. De store bogstaver og tegninger gør at bogen kan læses forholdsvis hurtigt.

Megadrengen – den store hemmelighed
Forfattere: Martin Olczak & Anna Sandler
Oversættelse: Charlotte Glahn
92 sider
Forlag: Gyldendal
Udg.: 07.01.2010
Jan Vandall