Den lille nuttede Lille-bi oplever sin første vinter – og sin første jul. Det er kke mere naturstridigt end talende katte, flyvende elefanter og tigre der bliver til fedt, når de løber rundt om et træ. Og hvem ved, hvad bier laver om vinteren?

Lille-bi har ellers trukket sig tilbage for vinteren. Hver gang han er lige ved at vågne, falder han i søvn igen, men så bemærker han, hvor stille det er og hvor koldt. Han går ud af sin hule. Det første han hører er pindsvinet der snorker. Det kan godt finde ud af at gå i hi. Ænderne er der heller ikke meget spræl i. Og så begynder det at sne. Først synes Lille-bi vældig godt om snevejret, men det begynder at blive for koldt. Han går rundt lidt og får så øje på myrerne der vandrer afsted med en grangren – og nissehuer.

Myrerne sover ikke. De holder julefest, og Lille-bi og hans ven, målerlarven, der er fuldstændigt stivfrossen deltager i festlighederne. Det hjælper på varmen, og myrerne synger oven i købet julesange, og alt ender i fred og idyl.

Fin til oplæsning for de mindste. Billederne er helsides, enkle stregtegninger i livlige farver, og der er fine oplæg til samtale med børn på to – fem år.

Lille-bi er nysgerrig og omsorgsfuld og god at spejle sig i.

Der er udkommet i alt seks bøger om Lille-bi, herunder Lille-bi, Lille-bis hat bliver væk og Lille-bi får allergi.

Lille-bi og julen i Myrebjerget

Eva Wulff

36 sider

Skriveforlaget

Udgivet: 11.11.2021

Birte Strandby