Tre bøger om Lille-bi tilegnet helt unge læsere.

Der er tekst på hveranden side og farverige billeder på hveranden. Billederne kompletterer teksten fint, og man kan godt få en historie ud af billederne, selvom man ikke kan læse teksten endnu.

Teksten er overskuelig og inddelt i mange afsnit. Sætningerne er korte, men der er et par ord, hvor det kan være nødvendigt med bistand med læsningen, såsom bryllup, tudsefedt, honning.

Lille-bi er, som navnet antyder, en lille bi. Han er ret nuttet, og man kan kende ham på den røde hat. Hans tilværelse er ukompliceret, som den bør være det for små bier – og for små børn, men engang imellem støder han på et problem. I den første bog begynder hans vinger at knirke, og han kan ikke flyve så hurtigt, som han plejer. Men når man kender en klog tudse, der ved hvad der smører, så går problemet væk igen.

I den anden bog flyver hans hat væk, og han må ud at lede. Undervejs spørger han myrerne, sin ven, målerlarven, og til sidst møder han snudebillen, der gerne vil give ham hatten tilbage.

Den tredje bog – Lille-bi får allergi – er den uhyggeligste. For hvad gør en bi, der får blomsterallergi? I denne bog møder han også et barn, en pige der også har allergi.

Heldigvis klarer Lille-bi igen sit problem med tudsens hjælp. Hos tudsen får han tudsefedt, og det virker øjeblikkeligt, så han kan genoptage sin rejse fra mælkebøtte til valmue.

Historierne om Lille-bi er søde og harmoniske. Lille-bi finder altid løsninger på sine problemer, fordi han leder, og fordi han har gode venner. Målgruppen kan fint være børn fra to – fire, men man skal nok være syv – otte år gammel for selv at kunne læse bøgerne.

Lille-bi

22 sider

Lille-bis hat bliver væk

34 sider

Lille-bi får allergi

22 sider

Eva Wulff

Skriveforlaget

Udgivet: 2020

Birte Strandby