En meget gennemført film, naturligvis glimrende spillet af Damon og Bale, Shelby og Miles, tidligere og kommende deltager i Le Mans.

De er begge forbløffende lidt autoritetstro i en tidsperiode, hvor autoritet var en væsentlig markør. Filmens Henry Ford II er til eksempel nærmest royal i sin omgang med ansatte. Han har mahognikontor, en smuk ung kone, en helikopter der fragter ham til frokost og en en stribe jakkeklædte lakajer.

Det handler om at køre stærkt, og publikum er med på nogle af turene og vælter rundt i svingene med Miles som fører.

Baggrunden for amerikanernes pludselige interesse for Le Mans er Henry Ford IIs ønske om at sælge ‘sexede’ biler til de unge – og det gør man ifølge Fords marketingchef bedst, hvis man har fremstillet en sportsvogn der har vundet Le Mans. Fords værste konkurrent er Ferrari der har vundet hidtil. Shelby og Miles ved hvad der skal til, og får efter nogle interne kampe i Ford mulighed for at arbejde for sagen.

Det og så racerløbene, af hvilke vi er med i to, er stort set filmens essens. Men også Miles’ kone og søn har noget at skulle have sagt, og Shelby viser sig at have flere lumske tricks i ærmet, når han vil lave rav i italienernes lejr.

Publikum får chancen for et indblik i amerikansk virksomhedskultur anno 1966 og for at leve med i den heftige konkurrencementalitet, der styrer liv og hverdag for vores hovedpersoner.

Her er fart, tempo og drama. Bale står for en god del af humoren, og de to stjerner er et fint makkerpar i filmen, også selvom de slås som et par skoledrenge i en af scenerne.

Le Mans ’66

Instrueret af James Mangold

November 2019