Super optakt og mord på side tre. Actionmættet højspænding i slutningen, og enkelte særheder i midten.

Ian er en mand, der forstår at arrangere sig – mellem to elskerinder. Han har fortalt elskerinderne, at han er gift med ’den anden’, og de deler ham pænt, der er Josefinedage, og der er Carolinedage. Alle er glade.

Indtil Caroline vågner midt om natten og opdager, at hun er lænket til sengen. Ian er forsvundet, og da han dukker op nægter han ethvert kendskab til håndjernene. Kun Caroline og Ian har nøgler til lejligheden.

Oplevelsen køler Carolines følelser for Ian men ikke nok til et endeligt brud. Nogle nætter senere vågner hun op. Denne gang er der en blodpøl i sengen – og Ian er igen forsvundet.

Hun kontakter politiet, Mikkel og Bjørn der også kendes fra spændingsromanerne Troløs og Hovedløst. De kan ikke rigtigt gennemskue, om der er en sag, men så findes Ians anden elskerinde brutalt dræbt. Mordet skaber panik flere steder, og i kølvandet følger bortførelse, tilfangetagelse og en afstumpet fyr, der ser frem til en voldtægt. Han opstiller særlige spilleregler for ofrene, romanen går i suspense mode, og der bliver den et stykke tid.

Der er mange gode spændingsbølger, men også en del stereotype træk. Eksempelvis forlenes afstumpetheden med udvortes træk såsom karseklip og tatoveringer, og det virker påtaget og påfaldende da et potentielt voldtægts- og mordoffer holder oplæg for gerningsmanden: Jeg troede at vores del af verden blev drevet af etiske værdier, hensynet til andre, kærlighed og tilgivelse. Bortset herfra, er der fint filmpotentiale: Suspense, overskuelige scener og logiske sceneskift.

Christian J. D. Dirksen

270 sider

Forlaget Genspejling

Udgivet: 2015