Et par drenge finder liget af en nøgen kvinde i en våge i isen. Politiet anført af Tobias Isaksen dukker op på drengenes opkald. 70 boliger har udsigt til søen, så der er en mulighed for, at beboerne har set noget. En kvinde har anmeldt, at hun så nogen slås på isen, og det ville ikke have været muligt at flytte et lig uden at nogen ville have bemærket det. Hvorfor konklusionen er, at hun må være død på stedet.

Kort efter finder man det maltrakterede lig af en mand ved det lokale savværk, og udover det har en eksplosion tilsigtet den lokale rockerborg dræbt to ældre mennesker. Normeringer i politiet er en anden sag, og som i andre krimier har politiet nok at tage sig til.

Det lykkes forfatteren med engagerende beskrivelser at få begivenhederne helt tæt på læseren, og man føler uværgerligt med den hårdtarbejdende Tobias, når han står tænderklaprende ved vågen i isen i flere timer for at afvente retsmedicinerens ankomst. Det tager ekstra lang tid, fordi 138 danske retsmedicinere er rejst til konference i Oslo, og de få der er tilbage sidder fast i et trafikuheld i snestorm i Nordjylland. Ydermere er lufthavnen lukket i Oslo, og togene har signalfejl, så konferencegæsterne kan ikke nå hjem. Og som om det ikke var nok, så har nogen lækket fundet af liget til pressen, uautoriserede oplysninger flashes i nyhederne, og vores hovedperson følges ubehageligt tæt af medierne.

Politiarbejdet er omhyggeligt skildret, og vi har indsigt i både gerningsmænd og politimænds tankevirksomhed. Det er informativt og ret underholdende, men selve opklaringen er virkelig lang, og hvis det ikke lykkes at leve med i miljøet, er man lidt tabt som læser.

Kvinden under isen

Krimi

Jakob Brønnum

Vignetter af Michael Løhde Andersen

390 sider

Forlaget Læselyst

Udgivet: August 2021

Birte Strandby