Vi er nu nået  frem til femte og (foreløbigt?) sidste del af den eventyrlige fortælling om den nutidige amagerdreng, Robert, og hans ustyrlige tidsrejser til piraternes Caribien og kampen mod den livsfarligt lystmorderiske og magisk urørlige piratkaptajn Blodskæg.
Historien spidser til. Hjemme i Sundby vokser problemerne med mobberen Konrad, men Robert er ved at lære at mande sig op i farlige situationer. I Caribien er tilgene gået fra slemt til meget værre. Robert og Silva er faldet ned i vandet fra Blodskægs fæstning på Sabelklipperne. Efter endnu et tidstrip tilbage hvor det lykkes for Robert at få skovlet nogle piller med sig til brug mod Blodskæg, bliver Robert ført så hurtigt tilbage, at han kan Redde Silva op af vandet.
Der er kun få timer til at forhindre Blodskægs bryllup med Silvas søster, og de skal samtidig stjæle Kong Pakals magiske kranium fra den sabelsvingende piratkaptajn og hans mordlystne sørøvere, så løjtnant Falcon og hans spanske flådefartøjer kan starte kanonbeskydningen og angrebet på Blodskægs fæstning.
Det bliver uhyggeligt livsfarligt, inden Robert og Silva slipper gennem de dramatiske oplevelser, og Blodskæg – tilsyneladende? – bliver uskadeliggjort.
Blodskæg-serien er spændende piratunderholdning med masser af blodige optrin og livsfarlige situationer. samtidig udvikler Robert sig fra forsagt drømmer til aktiv deltager til sine eventyr og sit eget liv.
Historien har en fantasifuld og lidt åben slutning. Robert er nu hjemme på Amager, og i besiddelse af både timeglas og det mægtige magiske kranium med evne til at inficere inficere sin bærer med ondskab.
Man kan selv spinde en lang fortsættelse på Robert og Silvas eventyr – og kommer Roberts forfader den djævelske Blodskæg virkelig til at dingle i galgen?
Tidsrejsefantasien og de drabelige piratløjer er flot underholdning for de 8-10 årige.
Kong Pakals kranium – Kaptajn Blodskæg 5
Forfatter: Jacob Weinreich
94 sider
Forlag: People’sPress
Udg.: 01.04.2011
Jan Vandall