Actionfyldt roman for børn fra syv til 14 år

Vores store problem er ikke at opfinde ting. Vores svage punkt er at finde ud af, hvad de ting vi opfinder, egentligt kan bruges til.

Her er både skurke og helte, snigskytter, opfindere og præsidenter, og så er der Max, der er dumpet ned fra himlen og blevet adopteret af forskeren Doktor Skrald. Max er lidt af en rod i skolen, og han tror ikke på det, lærerne fortæller. Han er årsag til en del problemer, men der er også stof til en helt i ham, og det bliver der god brug for, da det lille samfund trues. Max og vennerne drager ud for at finde løsning og redning, og efter en del strabadser lykkes det dem.

Handlingen er set så ofte før, men miljøet er nyt og anderledes. Doktor Skrald og Max bor i Eden, et meget specielt sted hvor man har et stort æbletræ, der giver blå æbler. Mosten fra æblerne har den særlige egenskab, at dem der drikker den bliver selvbevidste/klogere.

Eden er et dyrekrati, der styres af en præsident. Præsidenten er dog under betydelig indflydelse fra Ypperste Presseren, for den der har magten over æblemosten, har også magten i Eden.

Under en krise bliver præsidenten skudt, og magten overtages af Ypperste Føreren, der indleder med at rationere mosten og afskære nogle befolknings(?)grupper fra at få del i rationerne.

Max’ gode veninde er bange for, at hendes far der er skarpskytte og bor i fjendelandet Nødibo, kan have dræbt præsidenten, og det er en af de gåder, vores helte skal løse.

På deres rejse ud efter opklaring og most kommer Max og vennerne blandt andet til et underjordisk James Bond-land, og de kommer forbi Snask Down, hvor lysstofsolene er blevet smadret og der handles med ingredienser til ulovlige juicemærker og tyvegods.

Disney-tegneren Mario Cortés bidrager med illustrationer, der viser karakterer, begivenheder og steder i en genkendelig og lidt nuttet Disney-streg.

Det er en spændende historie, og det gennemførte miljø med dets bud på politik, dyrenes adfærd og menneskets brølere forklædt som skæbne giver historien en snert af surrealisme.

Søren Brinch Vestergaard

Illustreret af Mario Cortés

242 sider

Turbine

Udgivet: 13.02.2014