Emma er ved at finde sig til rette i det gamle drengehjem, som hendes forældre har købt og vil omdanne til bed & breakfast. Selvom der er spøgelser: Spøgelset Finn der blev plaget på drengehjemmet, og svinet Madsen der var den lede forstander. Finn er et af de mere sympatiske spøgelser. Emma er lidt forelsket i ham. Det er gengældt, men Madsen huserer også og er lige ved at skræmme livet af Emmas mor.

I skolen går det godt. Emma er blevet veninde med Sylvia. Emma hjælper Sylvia med styling, stavning og mobning, og Sylvia bidrager til opklaringen af, hvad der skete dengang på drengehjemmet, og hvorfor Finn døde. En klassekammerat der tidligere har boet der kan fortælle om mystiske pletter der ikke kan forsvinde og en kraftig røglugt der hænger ved møbler fra drengehjemmet.

Der er god gang i handlingen både i teenagemiljøet med forelskelse, konflikter og komplekser og i spøgelsesmiljøet der veksler mellem de søde møder med Finn og den onde og farlige tilstedeværelse af svinet Madsen. Pigerne finder Finns grav, og det er ikke det eneste de finder.

Man kan undre sig over, at Emma har så let ved at føle sig tryg ved spøgelset Finn og samtidigt bliver skræmt fra vid og sans, når svinet Madsen nærmer sig. Desuden kan man undre sig over, at der tilsyneladende har eksisteret et drengehjem i 1960 der har fungeret på omtrent samme måde som det Oliver Twist udsættes for i 1836. Men man kan sagtens følge de to piger og deres detektivarbejde, og det kan blive en spændende film.

Kolde kys er efterfølger til Mørke møder i serien Drengehjemmet.

Dorte Roholte

Kolde kys

Drengehjemmet 2

142 sider

Høst & Søn

Udgivet: 11.10.2018

Målgruppe: 11+

Birte Strandby