Skilsmisser kan være hårde ved børn. At der også kan være problemer, når forældrene finder sammen igen, er til gengæld lidt overraskende. Men det er der for 13-årige Emma. Hendes forældre har nemlig besluttet at flytte sammen efter mange års adskillelse. Desværre har de besluttet at flytte sammen på en gammel ejendom langt uden for netrækkevidde.

Ejendommen har tidligere været et drengehjem, og der går uhyggelige rygter om børn der blev straffet og anbragt i isolation.

Ikke desto mindre er Emmas værste problem er hun skal flytte fra vennerne og bedsteveninden. Ubehaget ved at begynde i en ny klasse er lammende, og veninden fra den gamle klasse er allerede ved at finde sig til rette med en anden bedsteveninde. I den nye klasse sidder Emma ved siden af en fjendtlig, tavs pige, og det ser ud til, at de andre i klassen tilhører lukkede kliker

Det gamle drengehjem er skræmmende. Døre bliver lukket, uden at nogen er i nærheden, kopper flytter sig, og på gårdspladsen er der en eller anden usynlig ting der forhindrer bilerne i at bakke ind. Emma møder endda et spøgelse, en smuk dreng. Der er også noget med en ondskabsfuld leder af skolen og en mystisk brand.

Emma og de øvrige personer er autentiske, og man føler virkelig med Emma, når hun kæmper for at få omgivelserne til at tro på det hun oplever.

Der er lagt op til seriøse gys, og denne histories største problem er, at det kan blive hårdt at vente på den næste bog i trilogien. Der spilles både på traditionelle gys og mere usædvanlig uhygge. Fin opbygning og fængslende læsning.

Dorte Roholte

Mørke møder

Drengehjemmet

100 sider

Høst & Søn

Udgivet: 11.05.2018

Målgruppe: 11+

Birte Strandby