Efterfølgeren til Kick-ass er ikke lige så underholdende som den første film. Men dens selvironi føles mere ægte. Hvor den første film, hen imod slutningen, begyndte at overkomme sin ironiske distance og tage sig selv helt seriøst, forstår efterfølgeren at det her helte-fjolleri må stoppe. Selvom action-sekvenserne, som i alle heltefilm, på trods af budskabet om fred, glorificerer kamp og vold, så er det endelige budskab at vores helte selv har produceret deres fjende. Hovedpersonens (Kick Ass) ambitioner er skyld i den ekstreme eskalering af vold som har fundet sted i byen, og det kan kun stoppe, hvis han stopper.

Selvom vi selvfølgelig kun bør se helte-film som de pop-korn-gnaskere de er, så synes jeg alligevel at det er bemærkelsesværdigt at det store udvalg i genren, på trods af en ofte ekstrem selvhøjtidelighed, slet ikke formår at tage fat i temaer, som rent faktisk giver mening. De ender altid i en stupid ide om godt og ondt. Det er kun de mere fjollede fortolkninger af helte som Defendor og især Super, der rent faktisk formår at illustrere hvor meningsløst det egentlig er at smadre en drug dealer. Det er muligt at manden skaber frygt i samfundet, men måske kunne man overveje at der er tale om mere komplekse ting end at manden bare har brugt sin ret som fri samfundsborger, til at vælge det liv, som slesk gangster, han altid har ønsket sig?

Uanset lider Kick-Ass 2 under et instruktørskifte. Nok var Matthew Vaughn mindre ironisk i sin skildring, men måske er idealister bare bedre til at konstruere episke action-sekvenser. Jeff Wadlows action føles utroværdig og ikke særlig gennemtænkt på et helt koreografisk niveau. To’eren lider desuden også under tabet af Nicholas Cage, hvilket kun til dels gøres op for af Jim Carreys meget mere gennemførte karakterskuespil, men knapt så interessante karakter.

Halvdårlig action, okay spillet, okay skrevet, okay filmet, okay sjov, men ikke så sjov som etteren.

6/10 (fordi der alligevel er nogle overraskelser)

Produktionsår: 2013

Instruktør: Jeff Wadlow

Medvirkende: Aaron Taylor-Johnson, Chloë Grace Moretz, Jim Carrey, Christopher Mintz-Plasse, John Leguizamo

Spilletid: 1 time 53 minutter

Alex G. Østergaard