Man får åndenød af at være i selskab med Inessa og Wolf. De er dårligt sluppet ud af en knibe, før de havner i en ny. Flere gange er det tre sekunder i verdens undergang/Inessas død/drab på nærmeste familie. Og ikke alle klarer frisag denne gang. 

Gamle skurke er forsvundet ud af serien, men nye er dukket op. For eksempel er der Kannibal, der virker som menneskesmugler og derudover har noget handel med mennesker og en biindtægt ved at presse folk til at røbe hemmeligheder. I den forbindelse har han undervejs udviklet en smag for menneskekød. Som kriminel er han ualmindeligt frastødende, men samtidigt er han i lighed med Nis Jakobs øvrige persongalleri ikke kun sort/hvid. På hjemmebane er han omsorgsfuld ægtemand og far.

Wolf er igen oppe imod mennesker der er farlige for verdensfreden, og både Wolf og Inessa lægger umådelige kræfter i at redde en verden der ikke vil reddes. De har et aktivitetsniveau der må gøre enhver James Bond og Jason Bourne grønne af misundelse. Flere gange er de lige på kanten af katastrofe. En enkelt gang ligner redningen en deus ex machina, og en anden gang reddes de af et strejf af sentimentalitet hos en af de hårde nysere.

Inessa og Wolf hyres til en sidste opgave og skal opspore bomber der er på vej fra Libyen til Europa. Truslerne hober sig op – også mod Inessa og Wolfs familier – og her som i de foregående bind i serien er handlingen en lang række af spændingseksplosioner der gør, at man læser thrilleren i et stræk.

Vi følger flere personer, herunder flygtninge, terrorister og stræbsomme Viktoria der er ny i politiet og meget ambitiøs.

I dette sjette bind er optakten lidt langsom i forhold til tidligere bøger, men så kommer der fart over feltet, og man får igen den enestående fornemmelse af en næsten 300 sider lang tur i rutsjebane. Som hos Bond og Bourne er der rigeligt fantasi i plot og udvikling, men det er let at købe hele handlingen. Bagefter kan man så overveje, om det rent faktisk er muligt at nakke et missil med en AK-47 fra en kørende bil.

Kannibal

En Wolf thriller

Nis Jakob

453 sider

JAKOBs PRESS

Udgivet: 04.04.2023

Birte Strandby