Ungdomsroman om hvordan man kan overleve som teenager

Sofie er 13 år og netop flyttet med sine forældre og storebror til en lille dansk ø, hvor hendes mor skal være ledende sygeplejerske. Hendes far er arbejdsløs journalist og har været sygemeldt på grund af stress, men flytningen til øen forventes at blive en ny begyndelse.

 Skoleskiftet er udfordrende for både Sofie og hendes bror. Hun skal forlade sin hjemmebane og sin bedste veninde, og hendes bror rejser fra en ny kæreste. Der går ikke så lang tid, før han finder Ronja, og med Ronja følger venskabet med hendes bror, som Sofie synes rigtig godt om.

Sofie har mange ting at slås med. Flirter hendes mor med den labre præst? Hvorfor går hendes far ikke ind i kampen? Sofie skulle egentligt ikke konfirmeres, men det skal alle de andre og måske er det bedst at falde ind med omgivelserne. Præsten er sød ved Sofie, så da han beder hende om at passe hans børn, mens han skriver en prædiken, er det vel ok? Men er det også ok, at han rører så meget ved hende? Og føles det egentligt behageligt eller mærkeligt?

Sofie finder præsten tiltrækkende, men hans opførsel er for meget, og hun forstår ikke sine egne reaktioner. Romanen giver et godt billede af Sofies forvirring og hendes trang til at trække sig ind i sig selv. Hun har vanskeligt ved at sige fra overfor en venlig og autoritær voksen, men får hjælp fra uventet side.

En god roman for den teenager der har brug for at markere egne grænser.

Kan jeg stole på dig

Mette Egelund Olsen & Margrethe Schmidt

130 sider

Vild Maskine

Udgivet: 25.05.2020

Birte Strandby