En kærlighedshistorie …

Macon og Delilah har været på kant siden high school. Macon var skolens populære fyr og kæreste med Delilahs søster, Sam, der også var en af de populære. Macon og Delilah gjorde til gengæld, hvad de kunne for at udskamme hinanden.

Flere år efter high school klarer Delilah sig fint som kok, men pludseligt vender den nu feterede skuespiller Macon tilbage og slår hende i hovedet som en boomerang – og igen på grund af Sam. Macon fortæller den overraskede Delilah, at Sam har været hans assistent, og nu er stukket af med hans mors gamle, kostbare ur. Delilah kan ikke få fat på Sam, og for sin mors skyld tilbyder hun så selv at assistere Macon, indtil Sam dukker op igen.

Det lyder som en speget aftale, og den læser der før har læst en kærlighedsroman, begynder at ane at der er andet end fjendskab og spydigheder mellem Macon og Delilah såsom  eksempelvis en heftig seksuel tiltrækning.

Det er altsammen forventeligt, men ikke kedeligt. Sam er god til at sætte ekstra kolorit på tilværelsen, fordi hendes moralbegreber afviger lidt fra dem, som dydige Delilah hylder. Ikke at Delilah holder sig tilbage rent seksuelt – hun ligger stadigt 200 år og en kvindefrigørelse efter ’Stolthed og fordom’, men mange af romanens interessante variationer hænger på birollerne.

Macon og Delilah fortæller på skift om deres modvillige og uhensigtsmæssige kærlighed til hinanden. Det kan kun gå en vej.

‘Han er seriøst bygget som en superhelt …’

Sproget glider men der er et par humpler, eller er vi blevet så anglificerede, at vi siger, at ‘vi lever på budget’?

Kære Nemesis

Californiske drømme

Kristen Callihan

Oversat af Sarah Louise Pedersen

531 sider

Flamingo

Udgivet: 03.08.2022

Birte Strandby