De fantastiske bygninger – og de er virkeligt fantastiske – er blandt andet pyramiderne, Taj Mahal og Den kinesiske Mur. Lidt overraskende er det også Den internationale Rumstation, ISS, der flyver rundt om jorden på 90 minutter og det 828 meter høje Khalifatårn i Dubai, der er verdens højeste tårn. I hver fald indtil man får færdiggjort tårnet i Jeddah der skal være en kilometer højt. Indtil 1970 var det Empire State Building, der med sine 381 meter der var den højeste bygning i verden. Det tog 410 dage at bygge skyskraberen, men der var også 3.400 bygningsarbejde om projektet.

Før Empire State Building var det Eiffeltårnet der havde rekorden med sine 300 meter. Men som bekendt er der konstruktioner der er langt ældre som for eksempel Den kinesiske Mur. Den er mere end 6.000 kilometer lang, og man begyndte at bygge den ca. 200 år før vor tid.

Der er flere bygninger med historie, Det skæve Tårn i Pisa, Notre-Dame i Paris og Machu Picchu i Peru – alle ledsaget af tegninger der giver et indtryk af konstruktionerne uden alt for mange forstyrrende detaljer. En af de knap så kendte er Winchester Mystery House i San José i Californien, opført af enken til våbenfabrikanten William Winchester. Ejerinden af huset troede, at ånderne fra de mennesker der var blevet dræbt af Winchestergeværer spøgte. Og hun havde fået at vide, at det eneste der kunne stoppe spøgeriet var konstant udbygning af huset. Det færdige byggeri er ikke let at finde rundt i, og det kan spøgelserne angiveligt heller ikke.

Spændende bog med lette og fascinerende fakta, der nok kan skabe nysgerrighed.

Jordens fantastiske bygninger er en bog i WOW-serien, der er bøger for børn i 8 – 12 års alderen med sjove fakta, flotte tegninger og spændende viden.

Jordens fantastiske bygninger

Jens Hansegård

Illustreret af Anders Nyberg

Oversat af Frida Bejder Klausen

48 sider

Straarup & Co

Udgivet: 2019

Birte Strandby