Headhunter og selvstændig konsulent Birgit O’Sullivan giver dig gode råd til at finde dit næste arbejde i bogen ”Jobjagt”. Headhunterens guide til jobsøgning”. Det er en god og gedigen guide til at søge jobs som alle vil have glæde af. Det er næsten uundgåeligt, at man i løbet af sit voksenliv får brug for at søge job en eller flere gangen. Det kan både være som nyuddannet, efter en afskedigelse, når man flytter eller hvis man søger nye udfordringer. Under alle omstændigheder er Birgit O’Sullivan klar med masser af konkrete tips og tricks til at søge jobs. 

Bogen består af otte kapitler samt et indledende, opvarmende afsnit, hvori Birgit O’Sullivan sætter scenen. Her skriver hun lidt om arbejdsmarkedet og forklarer bogens opbygning. I første kapitel bliver du bedt om at reflektere og finde din retning i jobsøgningen. Du skal b.la. gøre dig nogle overvejelser omkring jobønsker, dine værdier og jobprioriteter. Birgit O’Sullivan opfordrer til et såkaldt kilometertjek inden jobsøgningen går i gang, ligesom man skal kende sin motivation. Andet kapitel handler om at finde frem til de jobs, du skal søge. Her gennemgår forfatteren primært forskellige metoder og kilder. Eksempelvis dit netværk, LinkedIn, uformelle kaffemøder, jobportaler, CV-databaser, jobmesser, karrieredage etc. I tredje kapitel gør Birgit O’Sullivan dig klogere på de forskellige former for CV´er, mens det i fjerde kapitel gælder selve ansøgningen. Kapitel fem er dedikeret til jobsamtalens svære kunst, og hvordan du bedst lykkes her. Tests er blevet en naturlig del af jobsamtaler. Dét ser Birgit O’Sullivan på i kapitel seks. Kapitel syv omhandler løn og ansættelse. Der er også gode råd til at få noget konstruktivt ud af et afslag i kapitel otte. 

Afslutningsvis skriver forfatteren lidt om sin egen jobrejse. Hun er uddannet teolog, og startede ud som sognepræst i en årrække. Efterfølgende skiftede hun over til erhvervslivet, og blev HR-konsulent i en virksomhed der udvikler optiske fibre. Herefter fulgte flere jobs i headhunterbranchen og slutteligt som HR-chef. Hun slutter af med at understrege, at hendes afsæt som teolog og præst har været nyttigt og godt. 

”Jobjagt. Headhunterens guide til jobsøgning” er en velskrevet guide til din jobsøgning. Bogen er krydret med masser af konkrete cases, der anskueliggør forfatterens pointer. Du bliver både bevidstgjort om, hvad der virker og hvad, du bør passe på, når du skal søge et nyt arbejde. Forberedelse er et vigtigt nøgleord ifølge bogens forfatter, der understreger at sjusk er og copy-paste er farligt, når det gælder ansøgninger. 

Med denne bog i hånden bliver du klædt godt på til at søge jobs. I tilgift bliver du bevidstgjort om dig selv og de ting, der er vigtige for at du får et godt og givende arbejdsliv. Bogen fortæller dig samtidig en lang række ting, der spiller ind på arbejdsmarkedet. Du bliver klogere på hvordan beslutningstagere tænker og handler. Birgit O’Sullivan opfordrer dig b.la. til at kaste dig ud i uopfordrede ansøgninger, LinkedIn, kaffemøder og vise stor fleksibilitet i forhold til ansættelse. Med hendes velbearbejdede bog i hånden og en god portion virkelyst, vil du sikkert være tæt på at kunne lande dit næste drømmejob. Snart!  

Jobjagt

Headhunterens guide til jobsøgning

Sådan lander du dit næste job!

Forfatter: Birgit O´Sullivan

Forlag: Gads Forlag

376 sider. Softcover m. flapper

Udgivelsesdato: 28. 9. 2020

Anmelder: Nønne Lønne Votborg