Chloe er flyttet fra Californien til Alabama. Det lægger op til kultursammenstød, og at hun samtidigt har to mødre og selv er lesbisk burde være udfordrende i en lille by i Alabama. Men Chloes virkelige udfordring er, at hun gerne vil være den bedste på sin årgang til afgangseksamen, og hun har en seriøs konkurrent i Shara Wheeler. At Shara så forsvinder ud i den blå luft en måned før eksamen, burde gøre Chloes tilværelse lettere, men det er ikke tilfældet. Shara Wheeler der ud over at være en dygtig elev, er også skolens mest tiltrækkende pige, og det sidste hun gør, før hun laver sit forsvindingsnummer, er at kysse Chloe. 

Chloe er forvirret. Og hun er ikke den eneste. Shara har også kysset Rory, naboen, og da Chloe forsøger at opklare, hvor Shara er forsvundet hen, støder hun ind i Rory. Rory og Chloe kontakter Smith, der er Sharas kæreste, og de tre forsøger at finde hoved og hale på Sharas forsvinden og de sære postkort hun har skrevet til dem, før hun forsvandt.

Romanen er romantisk, let dramatisk og sjov i omgangstonen mellem Chloe og vennerne. Man får et indblik i den kultur der præger de unge på en kristen high school i Bibelbæltet. Og som i anden YA-litteratur støder man ind i utallige vanskeligheder i forbindelse med ungdom, forelskelse og seksualitet. At det også handler om homoseksualitet bidrager til vanskelighederne, men Chloe er rimeligt afklaret, og det bliver andre også i løbet af romanen.

Casey McQuiston er amerikansk forfatter af romantiske romaner, oftest med homoseksuelle hovedpersoner. Tidligere er Rødt hjerte, blåt blod blevet oversat til dansk.

Jeg har kysset Shara Wheeler

Casey McQuiston

Oversat af Nadine Beth Nielsen

365 sider

memoris

Udgivet: Maj 2023

Birte Strandby