… vi tager mordene, vi tager voldtægterne og udplyndringen og koloniseringen, og så gør vi det hele pænt rent og sætter det på museum, men åh nej, er du en skide bøsse?

Det har altid været en kamp for prinsen at få sin udvalgte, hvadenten hun var prinsesse eller en fattig pige, men når den udvalgte er den amerikanske præsidents søn, så er vanskelighederne i en helt anden kaliber.

Alex er søn af den amerikanske præsident, Ellen Clairemont, der blev valgt i 2016. Det giver nogle forpligtelser og en af dem er at holde god forbindelse til blandt andet det engelske kongehus, hvis overhoved hedder Mary. Hun er mor til Cathrine og mormor til prins Henry og hans to søskende. Alex og Henrys forhold har en skæv – og i sladderbladenes udlægning en uheldig – start, men det forhindrer ikke, at det udvikler sig til ægte kærlighed. De forsøger at holde det skjult, for det kan udløse problemer på begge sider af Atlanterhavet.

Alex’ mor er på valg til sin anden præsidentperiode, og hverken konservative vælgere i Texas eller den gamle, europæiske nationalstat er klar til alternative seksuelle orienteringer.

Rødt hjerte, blåt blod er en kærlighedshistorie. Sproget er humoristisk præget af de to begavede elskendes udvekslinger om arv og miljø, og der er andre interessante karakterer, som for eksempel den handlekraftige præsident og hendes sikkerhedschef:

… hun har dræbt adskillige mænd. Hun har en skudsikker titaniumsmappe med et korsstingsbroderi liggende åben og sidder fredfyldt og broderer på en serviet.

Forfatteren leger frit med historien og tillægger Henry en grandonkel der abdicerede, fordi han var nazist, og den amerikanske historie er lettere omskrevet.

Der er lidt rod i de engelske titler: Den engelske kronprins har titlen prins af Wales, en titel som bliver brugt om Henry her, skønt den burde tilhøre hans mor, og ved hendes død hans storebror.

Men underholdende, anderledes og sjov.

Rødt hjerte, blåt blod

Casey McQuiston

Oversat af Poul Henrik Westh

411 sider

memoris

Udgivet: 2020

Birte Strandby