Endnu en bog til de allerede begavede fantasy-læsere: Ikke uventet et miljø der minder om middelalderen, men udover menneskene er det også befolket af personer med anderledes evner og krigere der er døde, og som af forskellige årsager ikke har gjort sig fortjent til et efterliv og derfor gør tjeneste som krigere.

I denne verden hvor klasseskellene er lige så tydelige, som de var i middelalderen – fra træl til fyrste – bliver Sanaa den udvalgte, den der skal hjælpe det hellige barn til dets bestemmelsessted. Hun får god hjælp af dværgen Oka og af Ruka, der har ganske særlige evner. Fyrst Varg er den mægtige modstander, hvis hensigt det er at erstatte det hellige barn med et af egen avl for dermed at bevare mest muligt magt. Så rejsen mod målet bliver farefuld. Det er ikke kun Varg og hans krigere, der truer. Strømheksene er mindst lige så farlige, solsikkerne skarpe som knive, og det bliver en kamp at nå frem med barnet. Men som i ethvert godt eventyr eller fantasy-roman står lykken den kække bi, og romanen slutter så godt som tænkes kan. Måske endda lidt bedre.

Fortællingen kunne være inspireret af Lene Kaaberbøls Skammer-serie – især de lidt specielle evner, som Ruka har og strømheksenes talent for at få en til at se syner, men der er også lighedspunkter med filmen Willow, der også handler om at beskytte en vigtig arving mod en ond og magtfuld skurk(inde). Alt i alt masser af genkendelse, men også nye kombinationer af af fantasy-elementer med intens spænding og handling på handling under hele læsningen.

Jagten på det hellige barn
Forfatter: Lene Møller Jørgensen
235 sider
Forlag: Høst & Søn
Udgivet: 28.08.2009

Birte Strandby