Også i toeren af Hunulvens klan kæmper Aneid hårdt med det både at være den udvalgte blandt Omar-heksene, jaget på livet af Odisherne og så være en almindelig forelsket teenager med smag for tøj og musik, men Aneid har en god læremester i sin mor, Selene, og i øvrigt er det Selenes historie, der fylder mest i denne bog.

Selene boede i sin studietid sammen med to veninder, almindelige piger uden heksekarakteristika, troede hun. Men da islændingen Gunnar dukker op, udvikler det hyggelige venindeselskab sig til et voldsomt kærlighedsdrama. Pludselig bliver den ene veninde fundet død, og Selene, der havde et vægtigt motiv i sin jalousi, mistænkes for mordet, mens hendes mor gennemskuer, at Odisherne står bag.
De er snedige, også snedigere end Aneid havde regnet med, og et lille brud på Selenes strenge regler får katastrofale følger.

Den første del af bogen, hvor Aneid slås med sit livs dilemma: Rollen som den udvalgte heks og tilværelsen som almindelig teenager, er forvirrende. Hvad hører til i den ene verden, og hvad hører til i den anden? I megen fantasy-litteratur er de to verdener adskilte og man skal passere en magisk port eller måske med et særligt tog for at krydse grænsen. Men her færdes heksene frit på jorden og ligner alle andre mennesker. Den del bliver lettere, da Selene og Aneid drager afsted, og herefter er der ingen tvivl om i hvert fald mørke kræfters tilstedeværelse, og også herefter udvikles en spændende historie, hvor blandt andre Gunnar bidrager med islandske sagaer, der slår mangen en heksekamp i brutalitet og kynisme.

Isørkenen
Hunulvens klan II
Forfatter: Maite Carranza

Oversat af Henrik Brockdorff
Phabel/People’s Press/ArtPeople
Udgivet: 18.03.2009
Birte Strandby