Forrygende krimi af den slags hvor man fortvivlet forsøger at sænke læsehastigheden for at forlænge nydelsen. 

Vores hovedperson er Lucas Page, og han er interessant af mange grunde. Dels er han et geni med tal, han underviser på universitetet, har skrevet en håndbog om ballistik, han har kunstigt ben og kunstig arm efter en ulykke, og så er han tidligere FBI-agent – og sommetider er det også hans nuværende beskæftigelse, når FBI spørger pænt, og hans kone ikke forsøger at myrde ham for at elske opklaringsarbejdet.

Der er flere gode grunde til, at han inddrages i politiarbejdet. En tidligere kollega får blæst hovedet af under en køretur i New York, og en fodgængers liv ender som collateral damage. Mordet bliver tydeligvis begået af en dygtig skarpskytte, og ligeså det næste mord – og det næste. Alle på politiets egne folk. Page og hans familie bliver også pludseligt truet. Aviserne taler om terrortrusler, men den køber Page ikke:

Hvis man ser lidt nærmere på praktisk taget alle masseskyderier i landets forbandede historie, står der ikke en radikaliseret muslim bag, men en god gammel amerikaner eller sindslidende, der er vokset op med den overbevisning, at våben er en gudgiven ret i henhold til forfatningen, som vi har fået af Jesus.

Her er alle de ingredienser, der gør en krimi god: overraskende mord, højt tempo på efterforskningen, originale personligheder – enkelte er lidt karikerede, men det bliver de ikke mindre underholdende af, og så denne fantastiske, begavede og ikke sindssygt sympatiske efterforsker med den skrappe og meget handlekraftige hustru. Hertil er tilsat en del relevant samfundskritik i ironiske og sarkastiske toner og nogle fede referencer til blandt andet Die Hard.

Den næste i serien er på vej. Der er noget at glæde sig til.

Iskoldt had

Robert Pobi

En Lucas Page-thriller

Oversat af Ulla Lauridsen

390 sider

Hoff & Poulsen

Udgivet: 29.10.2021

Birte Strandby