Det begynder som en Bridget Jones-roman om en klodset kvinde, men udvikler sig undervejs til en kamp mellem kulturerne, bortførsel og voldtægt.

Lea er ældre end Bridget Jones, og hun er mor til tre drenge, den ældste i teenagealderen. Hendes mand har været hende utro et par gange, og den seneste utroskab har medført skilsmisse. Hendes eksmand tager sommerhuset, speedbåden og huset, som hun alligevel ikke har råd til at bo i; mens hun får de tre drenge ti ud af fjorten dage om måneden.

Lea er ikke den bitre type, og hun gør sit bedste for at få tingene til at hænge sammen for sine børn. Under en bytur med en udadvendt veninde møder hun Adem, som hun kender fra tidligere. Det begynder med erotik, men snart bliver forholdet seriøst for dem begge. Hun og drengene tager med Adem til Egypten for at hilse på hans familie. Hun bliver godt modtaget, men det kommer til kulturelle og familiemæssige konflikter, og da det ydermere viser sig, at Adem er tilknyttet bandemiljøet i Danmark, får det forfærdelige konsekvenser.

Det kan være udfordrende for læseren at sætte den komiske og let kiksede Bridget-Jones-klon i forbindelse med de ret alvorlige konflikter sidst i romanen. Med hensyn til handling er der rimeligt fart over feltet; om handlingen også er realistisk er svært at vurdere.

Der er mange karakterer, og nogle af dem er svagt tegneserieagtige, som Baas, lederen af banden, og Leas eksmand der er forbløffende egoistisk.

Korrekturlæsningen fungerer betydeligt bedre i romanens første del, end i sidste del hvor der er gået koks i han og sin, udeladt ord og praktiseret stavefejl som i ‘kvindeundertryggere’. Måske skulle romanen i virkeligheden have været 100 sider kortere?

Ikke jeres sted

Matilde Hyldal

332 sider

Historia

Udgivet: 2019

Birte Strandby