Some things are so huge or so old that it’s hard to wrap your mind around them.

Børnebog der sætter tingene i perspektiv. For eksempel:

Hvad nu hvis Mælkevejen var så lille, at den kunne være på en tallerken?

Så ville det synlige solsystem være på størrelse med Belgien.

Eller:

Hvad nu hvis de seneste 3.000 år blev presset sammen til en måned?

Så ville Alexander den Store leve søndag den 7. og Den kinesiske Mur blive rejst den 8. Den 28. ville Den franske Revolution finde sted, og den 29. ville Graham Bell opfinde telefonen.

Det bliver lettere at begribe og forholde sig til begivenhedernes tidshorisont, til størrelse og udvikling, omend nogle oplysninger forbliver let abstrakte: Hvad nu hvis jordens overflade kunne være på to sider i denne bog? Så ville Asien fylde 7,5 %, Afrika 5 %. Hermed opstår der lidt uklarhed om målgruppen. Hvor gammel er man, når man har helt styr på procenterne?

De farverige infographics fylder alle dobbeltopslag. De er et vigtigt supplement til den beskedne tekstmængde, herunder bidrager de til forståelsen, når man eksempelvis skal have en ide om, hvor stor Merkur er i forhold til Neptun, den første på størrelse med en bordtennisbold, den sidste med en badebold.

Netop på grund af de fine illustrationers dominans overbevises man om, at Hvad nu hvis … er en børnebog, men de faktuelle oplysninger kræver en vis intellektuel modenhed.

Der er også et lille skud til samfundskritikken på det opslag der beskæftiger sig med penge, Hvor mange mønter har den rigeste 1 % i forhold til resten af befolkningen?

Spændende bog med oplæg til rigtigt mange overvejelser. Der er forslag til lærere og forældre på bogens sidste sider – og det næstsidste opslag hedder: Hvad nu hvis dit liv var en kæmpe pizza i 12 stykker?

Hvad nu hvis …

David J. Smith

Illustreret af Steve Adams

Oversat af Stine Dahlgren Faurholt

40 sider

Vild Maskine

Udgivet: 28.02.2017

Birte Strandby