Emma en 16 år gammel, venneløs og pludselig også forældreløs. Hendes forældre tager på forretningsrejse, og så hører hun ikke mere fra dem. Til gengæld får hun en veninde, Natalie, der er lynhurtig til at arrangere en fest, da hun opdager, at Emma er alene hjemme. Festen får usædvanlige følger, da politiet dukker op – ikke på grund af støjen, men fordi Natalie har fortalt dem, at Emma bor alene. Da det stadig ikke lykkes at få kontakt med forældrene, bliver Emma tilbudt et hjem hos en plejefamilie, men heldigvis dukker Bennett, der er en forhenværende ven til hendes bror, op og præsenterer sig som Emmas værge, til trods for at han kun er få år ældre end hende. Han tager hende med til Boston og indlogerer hende i sine forældres store, tomme hus, og Emma begynder på en anden skole. Efterhånden opdager Emma, at hun kan se mennesker, som andre ikke kan se – spøgelser. Hun kan oven i købet påvirke dem ved tankens kraft, og det viser sig udover, at hun er særligt begavet på området, også er havnet i et selskab, hvor flere mestrer en eller anden kraft hvadenten det drejer sig om at kunne kommunikere med døde eller påvirke dem til at gøre noget.
Mens Emma langsomt opfatter og opøver sine talenter, sker der mærkelige, rituelle mord på andre ’ghostkeepers’, og den ukendte trussel nærmer sig også Emma og angriber til sidst fra en uventet kant.

Der er rigeligt ’Harry Potter’ i historien: Den venneløse enspænder, der pludselig opdager en magisk side af sig selv; men masser af ungpigeromantik og spænding gør alligevel, at historien glider ned igen.

Sproget er jævnt ok, men man mangler en fornuftig forklaring på, at et af fortidens spøgelser – en ældre udgave af den Bennet, som Emma er forelsket i – omtales som Libertineren.

Lee Nichols
Hjemsøgt – Haunting Emma 1
Oversat af Sarah Feddersen Thomsen
351 sider
Tellerup
Udgivet: Juli 2012
Fantasy

Birte Strandby