En række fortællinger om dyr og væsener i Den eventyrlige Trylleskov. Inde midt i skoven bor HekseMatisen, der i modsætning til andre hekse er smaddergod og hjælpsom. HekseMatisen indleder historierne med at vise rundt i skoven og præsentere de dyr der optræder i fortællingerne. Her er duer, frøer, mus, harer og sommerfugle.

Den første fortælling handler om duen Doddi. Hun er glad for ting og har en lille samling på syv ting, men da hun vil tælle sine syv ting, er der kun seks. Et sugerør er forsvundet. Heldigvis har HekseMatisen et par magiske briller, og ved hjælp af dem opdager Doddi, at ormen Ogginok har fundet sugerøret, og at han nu sidder fast i det. Fortællingen ender lykkeligt med, at ormen befries, og plastiksugerøret lander i genbrug.

En anden fortælling handler om sommerfuglelarven der er blevet væk for sin familie og nu er helt alene. Men det kan HekseMatisen også fikse med sine magiske briller. 

De mange dyr har mange forskellige problemer, men HekseMatisen kan hjælpe med det hele. Derfor beslutter dyrene også at holde en fest til hendes fødselsdag. Desværre har ingen tænkt på kagen, men også her kan man bruge magi.

Illustrationerne domineres af grønt, lyserødt og lilla og signalerer magi. Der er mange detaljer, mange blomster, meget natur. Desværre er bogen inddelt, så tegningerne ikke kan ses samtidigt med, at man læser teksten. Illustrationerne relaterer heller ikke direkte til teksten, men hvis bogen læses for mindre børn, er det godt at kunne kigge på tegningerne undervejs.

Fortællingerne er søde og underholdende, moralerne er tydelige, men der er mange moraler, og resultatet ligner samlet et forsøg på opdagelse. Dyrene har navne der nok vil tiltale de fire – femårige, mens moralerne er mere velegnede til de syv- otteårige.

HekseMatisen

Jane Stig

Illustrationer af Elisabeth Lindell

62 sider

Lysglimt Forlag

Udgivet: 2023

Birte Strandby