En emailkorrespondance der udvikler sig smukt og dramatisk og ender dybt chokerende. Solgt i mere end 1.500.000 eksemplarer i Europa, og det er ikke underligt.

En kvinde, der kalder sig E. Rothner forsøger gentagne gange at afbestille et tidsskrift, men mailen havner fejlagtigt hos Leo Leike. Da han vil udbedre misforståelsen lander han i Emmis adressekartotek og får derfor – også fejlagtigt – en nytårshilsen, og så begynder skænderiet, der hurtigt udvikler sig til en dyb, gensidig afhængighed af hinandens mails. De to opbygger et billede af hinanden og aftaler at besøge en bestemt café i et bestemt tidsrum, for at finde ud af om billedet hænger sammen med virkeligheden.

Det bliver ikke til et møde, men de får alligevel en idé om, hvem den anden er, og således inspirerede fortsætter de med at videreudvikle deres korrespondanceforhold. Efter et mislykket forsøg på at få Leo involveret med Emmis veninde og ikke mindst tilskyndet af Emmis mand og Leos forestående flytning bliver de enige om, at uanset hvilket drømmebilledet de har af hinanden, så er de nødt til at mødes.

Sjov, begavet, hjerteskærende beretning om to mennesker, der midt mellem tragik og hverdag finder en sjæleven. Det er de rappe replikkers dyst, kampen for ikke at lade sig rive med og til sidst det svære valg mellem umulig drøm og jævn tilværelse.

Romanen er hurtigt læst, og det er en fornøjelse at overvære de mange orddueller. At udviklingen så er en anelse banal og til et vist punkt forudsigelig, må man forvente af en bog, der uundgåeligt må blive til en kærlighedsroman.

David Glattauer

Oversat af Simon Hastrup
278 sider
Hr. Ferdinand
Udgivet: 24.03.2011

Birte Strandby