Hvis man er meget ung og meget glad for sin bamse, skal man ikke læse denne historie, for det er virkeligt en gyser, og det er ægte uhyggeligt, at den klassiske bamse viser sig at være en alien, en teddariansk terrorist, der kan sluge en pyton og myrde en brun bjørn så let som ingenting. Det er især skræmmende, at Peter, vores hovedperson, tror at bamsen er god og rar og hans eneste ven.

Peter har det ikke godt i skolen, han bliver mobbet slemt af klassekammeraten Hans og hans følgere. Og det er ikke det værste: lærerne mobber også, for de vil hellere være gode venner med Hans og hans magtfulde far, end de vil høre efter, når Peter kommer med et fagligt fornuftigt indlæg i timerne.

Efter at have lagt sig ud med en lærer, med Hans og hans kumpaner, vandrer Peter væk fra skolen og ud i verden. Oplevelser i naturen hjælper ham til at få problemerne på afstand, og så finder han en nuttet bamse, som han tager med hjem. Bamsen Lumbazor kommer fra det ydre rum. Han har en skidt karakter, og heldigvis beslutter han sig for, at han ikke vil myrde Peter, for måske kan han bruge ham til at finde sit rumskib. Beklageligvis for Lumbazor har klassekammeraten Hyori, den eneste der er sød ved Peter, besluttet sig for at slå følge med dem, og Lumbazor overvejer, hvordan han slipper af med hende uden at påkalde sig for meget opmærksomhed.

Romanen byder på megen spænding, znazzle-blasters og teddarianere der bøvser udenjordisk. Fortælleren, der er alvidende, men absolut ikke ved alt griber ind og brokker sig ind mellem, og det er både morsomt og irriterende.

Anders Winkel Hjelm Nielsen

Den gale galakse 1:

Ondskaben vågner

163 sider

Books on Demand GmbH

Birte Strandby