En kvinde kastes ud fra et højhus. Mordet var varslet. Dagen inden modtog journalisten Viljar Ravn Gudmundsson en mail fra morderen, som han ikke tog alvorligt. Under politiafhøringen modtager Viljar endnu en mail fra morderen, med endnu en forudsigelse.

Viljar Ravn Gudmundsson har tidligere været en succesfuld skandalejournalist, men har i længere tid ikke fungeret ordentligt, hverken privat eller på sit arbejde. Sammen med den yngre politiefterforsker Lotte Skeisvoll får han nu mulighed for at stoppe en morder, som har planlagt en række mord, ned i mindste detalje. De folk der skal myrdes, er folk der, ifølge morderen uretmæssigt, er blevet frikendt for en forbrydelse.

Jagten på morderen beskrives gennem de to hovedpersoners arbejde, og morderen selv kommer også til orde direkte. Der veksles i tid mellem 2010, hvor Gudmundsson havde sin sidste, store succes med ”Jonas-sagen”, og ”nutid” 2014, hvor den aktuelle politijagt foregår. Det bliver en hæsblæsende jagt, med brutale mord og indlagte meta-finurligheder fra en krimielskende forfatter.

Man kan virkelig mærke, at Geir Tangen har læst og set i læssevis af krimier. Beskrivelserne af karaktererne, forholdet mellem dem og de replikker de afleverer til hinanden er så typisk den kulørte krimi-genre, som det overhovedet kan blive. Selvfølgelig skal vores hovedperson være en journalist, der ryger og drikker for meget, selvfølgelig skal hans arbejdsgiver være et dumt svin, som ikke forstår ham, men råber og skriger af ham og stiller urimelige krav. Og selvfølgelig skal efterforskeren være ” dygtig, men excentrisk”. Det er som om hver en karakter og hver en replik i denne bog er valgt på sin ”typiskhed”.

Trods alt får sit besvær Geir Tangen ikke overbevist mig om genrens velsignelser.

Maestro af Geir Tangen

Forlaget Modtryk

Oversat af Anders Johansen

365 sider

31.januar 2017

Maibritt Lindblad