Resultatet af en bankkrise: En stor bank med sæde i Århus ser sig nødsaget til at opsige ikke mindre end 350 medarbejdere på alle niveauer. Det kommer uventet, og en del af de afskedigede ser sig vrede på banken, men kun en enkelt medarbejder bliver så opbragt, at han beslutter at dræbe de fire ansvarlige for fyringerne – og det gør han så.

Den første under Marselis-løbet, hvor han relativt graciøst får indsprøjtet gift nok til at forårsage et næsten øjeblikkeligt hjertestop hos ofret. Retsmedicineren fastslår tilstedeværelsen af giften i liget, og da morderen oven i købet har smidt injektionssprøjten på stien, kommer politiet hurtigt på sporet. Det næste mord finder sted under en fodboldkamp, og her bliver der sat ’fantom’-ansigt på morderen, og så starter kapløbet mellem politi og morder hen mod en næsten forudsigelig afslutning. Næsten fordi det viser sig, at flere forsmåede udvikler morderiske tilbøjeligheder undervejs.

Sproget vil næppe udløse en præmie fra Dansklærerforeningen, men der er nogle humoristiske humpler såsom tankerne hos en morder, efter at politiet har skudt mod hans bil, da han forsøger at flygte til Skagen: Han elskede Skagen, men ikke denne gang; og så er der musik under arbejdet: Vivaldi til kriminalassistenten, Mozart til privatdetektiven og Billie Holiday til morderen.

Bortset fra privatdetektiven der hedder noget så eksotisk som Janus Bertoni er der en mængde personer, der hedder Hansen, Pedersen, Andersen og andre sen-navne. De fleste præsenteres kort, men det er lidt af en udfordring at holde styr på, om de kommer fra bankverdenen eller fra politiet. Ellers let, hurtig standard krimiagtig.

Fritstillet

Erik Frandsen

189 sider

mellemgaard

Udgivet: 06.01.2013

Krimi

Birte Strandy