Kærlighedsroman med meget romantik og lidt mystik

Holly er næsten lykkelig. Hun har en kæreste der ser fantastisk ud, men som måske alligevel ikke er helt god for hende. I hvert fald er han angiveligt meget mere interesseret i sig selv, end han er i hende. Og selvom de har været kærester længe, har han aldrig inviteret hende med hjem til forældrene.

En dag arver Holly et hus fra en ukendt moster. Huset ligger i Grækenland, og trods kærestens protester rejser Holly ned for at se huset, inden hun sælger det. Den unge mand i nabohuset er en hot fyr, og dermed er rammerne sat for udviklingen af kærlighedsromanen. Naboen har kendt Hollys moster, og efterhånden lærer hun mere og mere om sin moster og sin mor. Hollys mor var alkoholiker og de sidste år inden hendes død, var Hollys liv ikke nogen dans på roser. Men med naboens fortælling om mosteren begynder Holly at sætte historien sammen, og måske kan hun endnu nå at møde sin far. Holly opdager også, at hun tidligere har boet i huset, og at hun føler sig hjemme i den lille by – og så er der jo den hotte nabo.

Trods de små familiemysterier er romanen forudsigelig. Den er ret sød, og Hollys liv i Grækenland og London er fint beskrevet, ligeså hendes svære balancegang mellem livet de to steder, men der er mange ord, og så interessante er hendes overvejelser om mændene i hendes liv ikke.

Der er også lidt problemer i teksten. Holly kan ikke huske hverken mennesker eller steder fra før, hun fyldte fem. Det er vist usædvanligt. Ydermere er der nogle irriterende udtryk, som kan være lidt vanskelige at forsvare set fra en etisk-sproglig vinkel som eksempelvis to voksne kvinder der pludrer, en veninde der ligner en spilopmager, og et hjerte der buldrede løs inde i brystet.

Til gengæld er der en fin og malerisk scene med et frieri, der bidrager væsentligt til romanens underholdningsværdi.

Vores kort over kærligheden

Isabelle Broom

Oversat af Jacob Giese

350 soder

Turbulenz

Udgivet: 05.04.2021

Birte Strandby