Kenneth Bøgh Andersen skriver spændende og morsomme historier for børn og unge, og hans bøger er meget populære som f.eks. 6-binds-serien om Antboy, skoledrengen med superkræfterne, der kommer i filmudgave til næste år.
Fra den mørke side er en novellesamling med 10 små gysende historier til børn fra 10 år og opefter. De horrible horrorhistorier er udvalgt fra Bøghs forskellige udgivelser med frygtelige grusomme fortællinger og gennemskrevet på ny. Vi får serveret de ondeste røverhistorier om al det lumske og uhyggelige, som kan gemme sig under sengen, i mørke hjørner, forladte spøgelseshuse og mystiske malerier.
Ondskabsfulde møgunger, som kan lide at drille mindre børn, får så sandelig deres velfortjente bekomst på flere forskellige udspekulerede og interessante måder, der bør afskrække enhver fra at blive mobber. Der er jo ikke meget grin ved at ende som levende begravet i uendelig lang tid eller som aftensmad for en bussemand med sylespidse tænder og knivskarpe kløer. For ikke at tale om at blive ufrivillig donor til en vampyrs Bloody Mary.
Det er skrappe sager, som børnene kommer ud for i den gode hr. Bøghs sorte univers, hvor det hverken hjælper at skrige for fuld hals eller kalde på mor, når mararidtene bliver til virkelighed og skrækindjagende dæmoner og djævelske uhyrer åbner deres børneædende tandfyldte gab og tager for sig af retterne.
Historierne er skrevet i et sprog, der passer fint til målgruppen. Vi får en række af gysergenrens gennemprøvede klicheer serveret i passende blodig børnehøjde.
En bog der passende kan læses under dynen med en lommelygte eller i stearinlysets skær på lejrskolen.
Fra den mørke side
Forfatter: Kenneth Bøgh Andersen
148 sider
Forlag: Høst & Søn
Udg.: 12.10.2012
4 Glober
Jan Vandall