Guf til fans af Harry Potter-universet, både børn og voksne: En smuk, meget hollywoodsk billedbog med præsentation af filmens karakterer.

Fantastiske skabninger… og hvor de findes havde premiere den 17. november 2016. Hovedrollen som Newt Scamander spilles af Eddie Redmayne, som mange kender fra filmen Den danske pige, Colin Farrel spiller Graves, direktør for Makusa, Den Magiske Kongres i USA. Desuden medvirker Samantha Morton, Dan Vogler, Ron Perlman og flere nye talenter.

Bogen omfatter et resumé af filmen og en kort beskrivelse af de forskellige personligheder. Deres påklædning der sandelig også er bemærkelsesværdig får en hel sides omtale, i Newts tilfælde tre sider incl. billede af hans halstørklæde. Portrætterne ledsages desuden af glimrende fotos af vores hovedpersoner i afgørende øjeblikke i filmen. Og det er også billedmaterialet der er mest interessant i denne bog. Med billederne fortælles den fængslende historie, og skulle man være fan af en eller flere af de medvirkende skuespillere, kan man glædes over portrætter taget fra de bedste scener og de bedste vinkler.

Bogen er ikke Rowlings værk, men fremstillet af Michael Kogge, der specialiserer sig i bøger der spiller sammen med andre medier. Det betyder, at man ikke skal forvente Rowlings anvendelse af sproget, og oversættelsen har heller ikke helt fået den opmærksomhed et Rowlingsk værk sædvanligvis udløser. Dels er der lidt med apostrof s, og så er der en krave der komplimenterer. Ganske vist er vi i den magiske verden, men selv her er en krave der fyrer komplimenter af et særsyn. Måske skulle det have været komplementerer, hvilket er meget mere naturligt for kraver.

Michael Kogge

Fantastiske skabninger og hvor de findes

Mød karaktererne

Oversat af Dorthe Hjort Jensen

144 sider

Gyldendal

Udgivet: 2016

Birte Strandby