I øvrigt stammer alle terrorens tekniske midler fra Vesten, fra sprængstoffet til satelittelefonen, fra flyvemaskinen til tv-kameraet. (Hans Magnus Enzensberger ”Den radikale taber”)

To forfattere og billedkunstnere går fra København over Malmø, Oranienburg, Wittenberg og Salzburg til Trieste fra 18. april til 26. maj 2006. En rejse til Trieste er logbogen, der omfatter såvel distancer (op til 51 kilometer på en dag), ømme fødder og akillessener samt møder med mennesker, kulturelle indtryk og ikke mindst kommentarer til historie og politisk udvikling undervejs.

Blandt andet aflægges besøg i Haus am Wannsee, hvor den nok så berygtede konference om Die Endlösung fandt sted i januar 1942. Efterfølgende har det været højskole, lejrskole og er nu siden 50 års jubilæet for Wannsee-konferencen minde-og uddannelsescenter.

I kroen Zum Mühlengrund følger lidt slægtshistorie med, og senere sammesteds lidt om arbejdsløshed og understøttelse i det gamle Østtyskland, der trods turbokapitalismen ikke helt har fået smadret solidaritetsfølelsen.

Bogen indeholder mange fotos af lokaliteter, seværdigheder, Luther og Christian Vind, der i de foreliggende fremstillinger har en vis lighed. En valgplakat med fire nonner og teksten Mehr Nonnen ins Rathaus! og dens italienske modpart: come sobrevivere a un capo idiota (ca.: Hvordan man overlever med en idiotisk leder).

Desuden indeholdes en pamflet udgivet af Stadt Chemnitz 2005 med symboler og disses forklaring for eksempel jernkorset, triskele, keltisk kors o.a. med angivelse af, om anvendelse af symbolet er strafbart.

Alt i alt en spændende logbog med indtryk og udtryk der afviger fra turiststandard. Det historiske centreres hovedsageligt om 2. verdenskrig, men også kunst og kultur har fået en plads i bogen.

Forfattere: Claus Carstensen og Christian Vind

288 sider

Forlag: Gyldendal

Udgivet: 20.02.2009