I sidste del af fantasytrilogien sættes alle styrker ind: Den onde hertuginde, bjergfolket, elvere, nisser, trolde og drømmekrigere. Som hos Harry Potter er der magiske genstande, der bidrager til at fordele magten, og som i tredje del af Ringenes Herre, er der optræk til eventyrlige kampscener mellem det gode og det onde. Det kunne lyde som plagiat, men nogle historier er som bekendt så gode, at de sagtens kan gentages i mange forskellige varianter uden at blive dårligere af den grund. Her drejer det sig ikke om Frodo og Harry, men om Lukas og Isabella, der hele tiden har en samtidig tilværelse i virkelighedens verden.

Udover at være drømmekrigere om natten så går de to i skole og lever et ret almindeligt liv om dagen. Indtil der i lokalsamfundet pludselig observeres overnaturlige væsener. Folk kontakter politiet for at fortælle om deres oplevelser, og for Lukas og Isabella bliver det hurtigt klart: Den onde hertuginde har genvundet sin magt. Ifølge den magiske bog vil hun, når hun er magtfuld nok, erobre både den magiske og den virkelige verden. Det bliver Lukas og Isabellas opgave at finde ud af, hvordan hertuginden stoppes. Kan de få fat i den magiske daggert og ved hjælp af den forhindre hertugindens fremdrift?

De får hjælp af nisser – der viser sig at være efterkommere af udbrydere fra bjergfolket – og af elverne. Troldene, stærke og dumme, kæmper derimod med hertuginden og bjergfolket.
Der kommer en særlig hjælp fra virkelig uventet kant, da en af hverdagens rigtige – men sjældent anerkendte – helte kaster sig ind i kampen. Midt i det hele er Lukas blevet forelsket, men det forhindrer ikke de sidste kampscener i at være uhyggeligt spændende, og med hjælp fra illustrationerne kræver det ingen særlig fantasi at forestille sig den film, der kunne skabes på baggrund af trilogien.

Martin Vinther Madsen
Drømmerkrigerne 3 – Den forsvundne daggert
188 sider
Tellerup
Udgivet: 2012

Birte Strandby