Wung-Sung er ikke den der indleder en fortælling med en sky af idyl, men denne gang begynder vi positivt med en lille dreng der skriver ønskeseddel, og så er det vel begrænset, hvor truende livet kan blive?

Men nej, Kaj skriver en ønskeseddel med 100 siders fodnoter. Det gør han, fordi han efterligner fars og mors rapporter. Far og mor, det er de to voksne der kommer bragende ind i carporten sent hver aften i hver sin bil snakkende i hver sin mobiltelefon.

Kajs lillebror hader jul, og Kaj er heller ikke fan af julen, fordi det får hans forældre til at fremstå om muligt endnu mindre forældreagtige, men denne første december hjembringer de en særlig overraskelse: en au pair der skal sørge for det der julestemning i hjemmet. Kaj opdager naturligvis, at der er noget galt. I virkeligheden skal au pairen, Marivuda, ødelægge julen og skære julemanden i skiver. Det er Kajs pligt at gøre noget, selvom han har nok at se til. Han skal spille Josef i krybbespillet – søde Gerda skal spille Maria, og så slås Kaj med en seriøs mobber.

Hver dag bringer nye oplevelser. Kaj arbejder på at forhindre Marivudas onde værk. I løbet af julemåneden går det op for Kaj, at det måske mere er mor og far, han vil hævne sig på.

Drengen der ville redde julemanden fra at blive skåret i skiver er ikke en almindelig kalenderfortælling. Den er omtrent så rå som De Nattergales julekalender, men som den ender også denne fortælling nogenlunde harmonisk og med et lille ekstra swung.

Lasse B. Weinreich har styr på tegninger af den hellige familie, af afskyelige, fremmedartede monstre og af Kaj og hans fantasifostre.

Drengen der ville redde julemanden fra at blive skåret i skiver

Jesper Wung-Sung

Illustreret af Lasse B. Weinreich

Kalenderbog

144 sider

Høst & Søn

Udgivet: Oktober 2018

Birte Strandby